HTML

Friss hirek

reklám

Címkék

Friss topikok

Linkblog

Mindenkit beperelnek a Patrióta üzemeltetői

2009.03.03. 09:41 Jean Reno

A Cozma-gyilkossággal összefüggésben feljelentették a Veszprém megyei rendőr-főkapitányt és szóvivőjét a veszprémi Patrióta lokál üzemeltetői, mert hozzájárulásuk nélkül nyilvánosságra kerültek a lokál belső kameráinak felvételei.

A lokál megfélemlített üzemeltetői előbb a főkapitánynak írt levélben sérelmezték a felvételek nyilvánosságra hozatalát. Mint mondták, válaszában a tábornok arra hivatkozott, hogy a média talán segíteni tudja a nyomozást, s ennek érdekében jogosultak voltak a felvételek közreadására.
A szórakozóhely vezetői ezzel szemben úgy vélekedtek, hogy ez csak a szenzáció-hajhászást szolgálta. Amennyiben a televíziók a rendőrség nyomatékos kérése ellenére sem voltak tekintettel a személyiségi jogokra, velük szemben is pert kezdeményeznek. Időközben látták televízióban, hogy újabb, osztott kamerás felvételek - ahol négy-öt kamera látszik egyszerre - is nyilvánosságra kerültek, ezek miatt ugyancsak jogi lépéseket tesznek. Véleményük szerint ugyanis személyiségi és kegyeleti jogok is sérültek, hiszen Marian Cozma életének utolsó másodpercei láthatók a felvételeken.
A szemtanúknak védelem járna, nem a sajtónyilvánosság."Mindenkitől, aki szerepel a felvételeken, elnézést kérünk, noha nem mi hoztuk nyilvánosságra a videókat" - közölték a lokál üzemeltetői.
 
A sajtót is beperlik
Az üzemeltető kitért arra is, hogy neki a rendőrök elmondták, miszerint a boncolás során kiderült, hogy két szúrt sebe volt Cozmának; egyik hátulról érte vesetájon, a másik pedig a szívszúrás volt elölről. De valószínűen két különböző eszközzel adták le a szúrásokat - tette hozzá. Kint a Virág Benedek utcában körbefogták Cozmát (a szemtanúk szerint négy emberrel hadakozott), s ekkor vesén, majd szíven szúrták. Szerinte az egész történés - a lenti lökdösődéstől kezdve Cozma utcai megszúrásáig - lezajlott 49 másodperc alatt, s Cozma támadói azonnal eltűntek, szanaszét futottak.
A lokál vezetői éles szavakkal illették a "szenzációhajhász" bulvársajtót és hírportálokat, amelyek valótlan állításokkal rontják a szórakozóhely hírnevét.
Elmondták, hogy a lokál február 20-án újra kinyitott, de a továbbiakban zártkörű klubként működik, ahová csak klubkártyával lehet belépni. Klubkártyát pedig csak az kaphat, aki a személyes adatait megadja.
 
Válaszolt a rendőrség
A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-hez eljuttatott közleményben leszögezte, hogy nem adtak ki osztott kamerafelvételeket a médiának. Február 8-án 2.55 órakor a Patrióta lokál egyik alkalmazottja bejelentést tett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint "verekedés van a Skorpió előtt". 2.58 órakor járőr indult a helyszínre, aki 3.02 órakor ért a lokálhoz. A cselekmény bejelentését követően a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi és közrendvédelmi állományát soron kívül berendelték: a nagy erőkkel megkezdett nyomozásban 100 rendőr vett részt - olvasható közleményben.
Közölték azt is, hogy, "a sajtóhírekkel ellentétben, február 7-én éjszaka Veszprémben nem négy, hanem tizenegy rendőr volt közterületi szolgálatban".
Váradi Piroska, a főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy névtelen bejelentésekre, levelekre és nyilatkozatokra nem szoktak reagálni, ez egyszer azonban kivételt tettek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://frisshirek.blog.hu/api/trackback/id/tr74976994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása